2020 DPHC Nederlandse Kampioenschap - Het is ons gelukt!

Het Paint NK in Corona tijd is verreden, en wat voor een NK. Het was fantastisch! Achteraf kunnen wij het nog maar nauwelijks geloven. Voorafgaand is er een enorme berg werk verzet om alles voor te bereiden. Een nieuwe accommodatie, een (gedeeltelijk) uitgebreid showteam met nieuwe vrijwilligers, veel meer inschrijvingen, hygiene protocol en restricties en dit alles in de voortdurende onzekerheid of het wel door kon gaan. Wie niet waagt, die niet wint!

Het was een enorme uitdaging om het overweldigende aantal deelnemers te verwerken. Het complete showteam ging die uitdaging aan en we mogen wel zeggen dat we in onze opzet voor het grootste deel geslaagd zijn. Door de restrictie op het maximaal aantal personen aanwezig op het terrein moesten wij wel deelnemers teleurstellen en ook publiek mocht niet aanwezig zijn. Met de vrijwilligers zijn wij aan het werk gegaan om zoveel mogelijk mensen blij te kunnen maken.

Met meer dan 100 combinaties en over de 460 starts, verdeeld over 2 dagen, en een overvol programma werd er om 7.00 uur begonnen. Het grootste onderdeel was de Color Class met 18 deelnemers maar ook de rijonderdelen waren goed bezet waarbij de Novice Amateur meestal de grootste was, maar ook de Walk-Trot was goed gevuld. De Halter Futurity was leuk bezet en ook in de Maturity werden er nakomelingen van de SSA hengsten uitgebracht. In de Futurity rijonderdelen was dit (nog) niet het geval,hopelijk volgend jaar wel. Alle Futurity Champions ontvingen een leuke prijs en ook in alle andere classes werden er prijzen uitgereikt, ter beschikking gesteld door de vele sponsors.

Het begon al bij aankomst bij de poort. Door de verplichte Corona registratie was het daar een drukte van belang. Rien en Killian hadden de poort zo waterdicht dat zelfs de eigenaar van het complex het terrein niet op kwam want hij was niet geregistreerd en had geen bandje. De ruiters werden direct daarna door Jan naar de stallen begeleidt. De uitvoering van de Corona regels was voor iedereen even wennen maar uiteindelijk ging het prima. Looplijnen waren goed uitgezet, desinfectie stond overal en maskers werden binnen veel gedragen. Yvonne en Leah hadden de toiletten en douches voor de camping keurig op orde en als de gong luidde werden wij allen weer op scherp gezet om afstand te houden en op te letten. De controleurs hadden geen aanmerkingen. Na afloop kreeg het showteam en deelnemers dan ook een dik compliment van de accommodatie.

De opzet en indeling van de showarena met de prijsuitreiking buiten de showarena in het voorbereik was voor iedereen even wennen, was noodzakelijk, maar beviel achteraf goed. Het tijdsschema klopte goed en we liepen zelfs in. Onze doormannen Patrick en Frans hadden de wind er goed onder. Ook de lintendames Eliza, Chelsea en Lisanne hebben hun benen onder hun gat uit gelopen en pakten de nieuwe opzet fantastisch op. Vele linten, prijzen, medailles en sjerpen hebben ze mogen overhandigen en dat werd fantastisch gedaan. Marlies Trap had geen stappenteller nodig om te weten dat ze heel hard gewerkt heeft om iedereen op de foto te zetten en Gerda Vis, met hulp van Johny, hebben de longen uit het lijf gepraat en elke prijsuitreiking keurig voorzien van informatie over deelnemer, paard en sponsor. De dames van het secretariaat, Angela en Susanne hebben bergen werk verzet en ook ringstewards Laja en Ron hadden hun handen vol.

Zonder al deze en nog veel meer vrijwilligers was dit NK absoluut niet mogelijk geweest want vergeet niet, ook achter de schermen, voorafgaand aan de show en naderhand is er heel veel werk verricht. Nicole, Ria, Henri, Melissa, Nena, Ellen, Kelly, Christoph, Theo, Myla, Paul R en Sarah allemaal super bedankt voor jullie tomeloze inzet!

En dan tot slot alle deelnemers bedankt! Zonder jullie is een Paint NK niet mogelijk. Hopelijk zien we elkaar weer volgend jaar en dan misschien ook onder andere omstandigheden. Maar voor nu kijken we allemaal terug op een goed geslaagd NK en genieten we nog even na!

Het bestuur