Ride America

Voor APHA-leden die graag recreatief rijden op of met een American Paint Horse heeft de APHA een speciaal programma opgezet. Dit programma heet het Ride America Program.
Hoewel de titel anders doet denken is het programma ook voor mensen in Nederland, Europa en de rest van de wereld bedoeld. Voor dit programma wordt geen onderscheid gemaakt tussen Regular en Solid Paint-Bred geregistreerde paarden. Ook maakt het niet uit of de paarden bereden worden of aangespannen worden gebruikt.

Voor elke ruiter-paard combinatie die deelneemt aan het programma wordt het aantal uren bijgehouden dat de combinatie recreatief heeft gereden. Dus bijvoorbeeld een buitenrit maar ook deelname aan een parade.
De gereden tijden worden bij elkaar op geteld en vervolgens worden verschillende mijlpalen beloond met handige APHA-artikelen en artikelen van officiële sponsors. Zo worden de eerste honderd uur beloond met een patch, koffiebeker en korting op een officiële APHA Trail Ride. Andere prijzen zijn bijvoorbeeld een lidmaatschap op de Paint Horse Journal, boeken, kleding, tack en buckles.
Bovendien worden alle tijden vastgelegd op het APHA performance record van het paard.

Wat zijn de vereisten?

• deelnemers zijn lid van de APHA, zolang als dat er uren bijgehouden worden voor Ride America.
• het paard is een geregistreerde American Paint Horse, Regular of Solid Paint-Bred.
• het paard hoeft geen eigendom van de berijder te zijn.
• elk paard waar de deelnemer mee rijdt, dient apart opgegeven te worden. Voor elk paard wordt dan een aparte log bijgehouden.
• de gereden tijden worden bijgehouden in het officiële Ride America Time Log. Eén uur voor elk heel uur daadwerkelijk rijdend of mennend door gebracht.
• van officiële APHA Trail Rides tellen de uren dubbel.
• uren gereden in een Nationaal Park, als De Hoge Veluwe of het Drents Friese Wold, tellen dubbel.

Ride America Year-End Award

Aan het einde van het jaar wordt voor elke zone aan de deelnemer die dat jaar de meeste uren heeft gelogd een Ride America Year-End Award uitgereikt. Het jaar loopt van 1 januari tot en met 31 december en de uren dienen uiterlijk 10 januari van het nieuwe jaar gelogd te zijn.
Elke zonewinnaar ontvangt een certificaat en wordt vermeld in de Paint Horse Journal.

Hoe mee doen?

Mee doen is eenvoudig. U vult eenmalig een inschrijfformulier in waarop u elk paard vermeldt waarmee u mee wilt doen. Een inschrijfformulier kunt u downloaden vanaf de site van de APHA.
Voor elk paard betaalt u eenmalig $25. Uw deelname aan Ride America blijft gelden zolang als u lid blijft van de APHA.
Als u inschrijving compleet is, ontvangt u van de APHA een Ride America patch en een officiële tijdlog.

Na elke recreatieve rit, logt u uw tijden. Dit kan via internet op http://www.aphaonline.com of per officieel log formulier die u kunt downloaden via de site van de APHA of aan kunt vragen.

Meer weten ?

Wilt u meer weten over het APHA Ride America programma of formulieren ontvangen dan kunt u kijken op http://www.apha.com/rideamerica, e-mailen naar rideamerica@apha.com of bellen met 001-817- 834 -2742, toestel 439.

Ook kunt u contact op nemen met de DPHC via info@dphc.nl

Ook adverteren?

adverteren op website banner

Clubblad Paint post