Stallion Service Auction & Futurities

http://www.ssa-dphc.nl

Wat is de SSA?
SSA staat voor Stallion Service Auction. Dit is een jaarlijkse veiling van de Dutch Paint Horse Club van dekkingen die door hengsteigenaren ter beschikking zijn gesteld. Men kan dan bieden op een dekking van één of meerdere aan de SSA deelnemende hengsten. Degene met het hoogste bod op de sluitingsdatum heeft de dekking gekocht. De opbrengst hiervan gaat niet naar de hengsteigenaar maar wordt door de hengsteigenaar geschonken aan de DPHC ten behoeve van het Futurity fonds. Als de deksprong is verkocht, of als de hengsteigenaar zich heeft ingekocht, zijn alle veulens geboren in het op de veiling volgende jaar startgerechtigd voor de Futurities. (bv. Voor de veiling van de deksprong in de SSA 2009 zijn de veulens geboren in 2010 startgerechtigd)

De Futurities
Een maal per jaar wordt er een Futurity wedstrijd gehouden voor veulens tot en met 5 jarigen waaraan geldprijzen zijn verbonden.(Voor 4 en 5 jarigen heet dit officieel Maturity). Het prijzengeld wordt volgens een vooraf bepaalde berekening uitgekeerd aan de deelnemers. Als voorbeeld, in 2008 was de verdeling als onder, waarbij elke punt € 100 vertegenwoordigde.

Aantal deelnemers

Plaats
1 2 3 4 5
1e 2 punten 2 punten 3 punten 4 punten 5 punten
2e - 1 punt 2 punten 3 punten 4 punten
3e - - 1 punt 2 punten 3 punten
4e - - - 1 punt 2 punten
5e - - - - 1 puntHet kopen van een deksprong via de SSA heeft dus grote voordelen: §  U maakt kans een dekking voor de helft van het reguliere dekgeld (plus € 25) te kopen.§  U kunt uw paard van veulen tot en met 5-jarige leeftijd aan de Futurity laten deelnemen en eventueel weer geld terug verdienen. Was u in 2008 1e van de 5 geworden dan was dat dus 500 euro. 

Vragen kunt u mailen naar de SSA Commisie: ssa@dphc.nl

Ook adverteren?

adverteren op website banner

Clubblad Paint post