Horsemanship

In de horsemanship moet de deelnemer oefeningen uitvoeren. Dit moet erg secuur gebeuren, binnen een kleine werkruimte door pionnen aangegeven. De deelnemer moet een walk, jog, lope, en een back-up laten zien. De gegeven hulpen moeten minimaal zijn en het paard dient deze hulpen gelijk en zonder weerstand uit te voeren. De nadruk ligt op de rijvaardigheid en het uitvoeren van de proef met precisie in harmonie tussen paard en ruiter.

Pattern
Meestal bestaat een proef in de horsemanship uit enkele rechte lijnen en cirkels of bochten. De pattern kan naar eigen inzicht ingevuld worden door de organisatie. Meestal wordt er alleen gebruik gemaakt van 'markers' (pionnen) als hulpmiddel. In de proef op papier staan deze aangegeven.

amhorsemanshipchampion

Mogelijkheden
Naast de drie verplichte gangen kunnen deze ook 'extended' worden gevraagd (verruimde gangen), evenals leg yields, een side pass of een draai om de as. Tenslotte kan er op de hogere niveaus ook om een lead change worden gevraagd.

Railwork
Vaak wordt er na de individuele proeven een stukje 'railwork' gevraagd. Dit is eigenlijk een korte pleasureproef, waarbij de gangen nogmaals getoond worden op de hoefslag. Meestal telt de horsemanship-proef voor 70% en het railwork voor 30%. Hierna stellen de deelnemers zich op in de line-up en vindt direct de prijsuitreiking plaats.

Ook adverteren?

adverteren op website banner

Clubblad Paint post