Pleasure

In de pleasure moet het paard de gangen in walk, jog en lope tonen in beide richtingen. Ook een reverse (rechts- of linksomkeert) en de back-up worden getoond. Pleasure wordt in groepen gereden.

Beoordeling
Het paard hoort in balans te lopen met een drijvend achterhand-gebruik, attent op de ruiter en zich bewust van zijn omgeving. Een horizontale halshouding wordt gewaardeerd. De gangen zijn (extended) walk, (extended) jog, lope, en meestal wordt er een back-up gevraagd (al dan niet in de line up). Het paard dient aan een losse teugel te lopen, goed nageeflijk te zijn met het hoofd langs de loodlijn, en correcties en hulpen zijn zo minimaal mogelijk. Het geheel moet er natuurlijk uitzien: het paard loopt in een voor hem comfortabel tempo, dat zo laag mogelijk ligt.

Paint contest foto klein

Belangrijk is dat het paard een constant tempo aanhoudt. Dit past bij het idee dat een paard in de pleasure in een tempo moet lopen dat goed bij hem past; hij zal dan gemakkelijk in dit tempo blijven en niet versnellen of vertragen. Ook in de bochten moet het paard hetzelfde tempo aanhouden.

Pleasure is een onderdeel waarbij je wint op een rustig, regelmatig tempo en vlekkeloze overgangen. Daarnaast is het wenselijk dat de combinatie er verzorgd uitziet, en dat er aandacht is besteed aan een mooie, matchende uitrusting voor zowel ruiter als paard. Inhalen gebeurt op de tweede hoefslag.

Ook adverteren?

adverteren op website banner

Clubblad Paint post