Reining

Reining is een onderdeel dat volledig in lope (galop) gereden wordt. Enige uitzondering hierop is dat soms voorgeschreven is dat de arena in walk betreden moet worden, of de lagere klassen waarin een simple lead change wordt gevraagd.

Willingly guided
Een term die veel gehoord is in de beoordeling van een reiningproef, is dat het paard 'willingly guided' moet zijn. Dit wil zeggen dat het paard zich met weinig of geen weerstand door de oefeningen heen laat 'leiden' door de ruiter. Hiervoor is vertrouwen in de ruiter nodig, net als een grote werklust: een paard dat geen plezier heeft in reining zal nooit hoge scores halen.

reining

In de proeven kent men snelle grote cirkels en langzamere kleine cirkels. De overgang hiertussen moet vloeiend en zonder duidelijk zichtbare ophouding gebeuren. Verder kent men de sliding stop, de roll-back, de spin en de back-up. Ook moeten de combinatie changementen laten zien als bijvoorbeeld van de linkercirkel op de rechtercirkel wordt overgegaan. Dit changement is een zogenaamde flying lead change.

Ook adverteren?

adverteren op website banner

Clubblad Paint post