Youth World Games 2014

De Youth World Games is een wedstrijd van de AjPHA (de jeugd van de APHA) in Fort Worth, Texas. Deze wedstrijd vindt om het jaar plaats. Hierbij strijden teams van verschillende landen om de titel Champion Team AjPHA Youth World Games. Ook Nederland doet hier aan mee met het team Dutch Diamonds.

Het team bestaat uit 4 deelnemers die strijden in de onderdelen horsemanship, showmanship, hunt seat equitation en de trail. Iedere deelnemer krijgt een paard uitgeloot waar hij of zij de wedstrijd mee gaat rijden. Je hebt hierbij een half uur de tijd om kennis te maken met je paard en je voor te bereiden op je wedstrijd. Er worden van tevoren nog verschillende clinics ter beschikking gesteld om je zo goed mogelijk te kunnen voorbereiden.

Van iedere reserve uit elk team, die niet moeten invallen voor een ander persoon, worden in totaal 4 mensen uitgekozen die samen het team United vormen. Dit team doet, evenals alle andere teams, mee aan de wedstrijd en strijden ook voor de titel.

Er wordt niet alleen gereden, er worden ook verschillende bezoeken georganiseerd naar onder andere ranches en verschillende attracties. Kortom, de Youth World Games zijn een unieke ervaring voor ambitieuze en talentvolle jeugdruiters met een passie voor het western rijden.

Nederland doet al verschillende jaren mee met de Youth World Games met de 'Dutch Diamonds'. Zo ook in 2014.

Ook adverteren?

adverteren op website banner

Clubblad Paint post