Registratiezaken

Transfer of Ownership / Paint op naam zetten

  1. Wanneer je van plan bent een American Paint Horse te kopen, controleer dan of degene die het paard verkoopt ook degene is die op het originele registratiepapier van het paard als huidige eigenaar staat vermeld. Is dat niet het geval? Neem dan contact op met de APHA om informatie in te winnen over de eigenaar op het papier. 
  2. Kijk of de foto of getekende kenmerken op het registratiepapier overeen komen met het paard dat je wilt kopen. Als de kenmerken niet overeen komen, wees dan op je hoede en neem contact op met de APHA.
  3. Het is de verantwoordelijkheid van de koper om het originele registratiepapier en een correct en volledig ingevulde en ondertekend transferformulier in te leveren bij de APHA. Het transferformulier dient getekend te worden door de op het registratiepapier vermelde huidige eigenaar. De datum van overdracht dient vermeld te worden. De koper dient zijn gegevens in te vullen, maar hoeft niets te tekenen. Vergeet niet de betalingsgegevens in te vullen. Hier kun je het beste een creditcard voor gebruiken. Heb je die niet, neem dan contact op met de APHA of DPHC voor de bankgegevens van de APHA. Aan overschrijven van het geld zijn wel extra kosten verbonden.
  4. Het transferformulier en het originele certificaat dien je zo snel mogelijk naar de APHA te zenden. Maak voor verzenden ook overal kopieën van en bewaar deze goed.
  5. Een paard overschrijven op naam kost $15 voor APHA leden. Ben je nog geen lid, dan kun je dat meteen via het transferformulier worden.
  6. Overschrijven van een paard duurt een aantal weken. Heb je haast met het overschrijven dan kun je dit aangeven door Rush fee aan te kruisen om het transferformulier. Zet dan ook ‘RUSH’ op de envelop. Dit kost je $25 extra. De APHA zal dan zijn best doen om de transfer zo snel mogelijk af te handelen.

Een transferformulier kun je hier downloaden (van de site van de APHA): transferformulier.

Doorgeven wanneer een paard geruind is
Stuur het originele registratie certificaat naar de APHA met daarbij een ondertekende verklaring waarin de datum van de castratie vermeld staat. Hier kan ook een Affidavit for Corrected Certificat voor gebruikt worden. Vergeet niet te ondertekenen! Deze wijziging is gratis.

Als je Paint Horse overleden is
Als huidige eigenaar stuur je het registratie certificaat naar de APHA met daarbij een ondertekende verklaring waarin de datum van het overlijden vermeld staat. Als je het certificaat terug wilt hebben, dan kun je dat aangeven. Als de APHA haar gegevens bij gewerkt heeft, wordt het certificaat terug gestuurd met daarop DECEASED.

Adreswijziging
Als je adres wijzigt kun je dit aan de APHA door geven door een mail te sturen naar dit e-mailadres van de APHA met daarin je naam, APHA lidmaatschapsnummer en zowel je oude als je nieuwe adres. De APHA veranderd dan je adres in hun systeem.
Op het registratie papier van je Paint staat ook je adres, dit hoeft niet te worden aangepast. Als je het paard verkoopt, of er dient iets gewijzigd te worden op het papier, dan voldoet het om er een begeleidend briefje bij te doen met daarop de adreswijziging.

Stallion listen / hengst gebruiken voor het fokken van Paint Horses
Indien u een American Paint Horse, Quarter Horse of Engels Volbloed hengst heeft, kunt deze inzetten om Paint Horses te fokken. U dient hiervoor eenmalig de hengst te laten listen bij de APHA. Meer informatie hierover en het benodigde formulier vind je op de website van de APHA.

Ook adverteren?

adverteren op website banner

Clubblad Paint post