Wat is de
Stallion Service Auction?

De stallion service auction is een jaarlijkse veiling van deksprongen, georganiseerd door de DPHC. 
Deze deksprongen zijn door hengsteigenaren ter beschikking gesteld. Men kan bieden op een deksprong van één of meerdere deelnemende hengsten. 
Ze worden verkocht per opbod en diegene met het hoogste bod op de sluitingsdatum heeft de deksprong gekocht. 

De opbrengst hiervan wordt door de hengsteigenaar geschonken aan de DPHC ten behoeve van het Futurity/Maturity fonds. 
Wanneer de deksprong is verkocht (of als de hengst later alsnog is nabetaald) zijn alle veulens geboren in het op de veiling volgende jaar startgerechtigd voor de Futurity. (bv. Een dekking is verkocht via de veiling in 2020 dan zijn alle nakomelingen van deze hengst geboren in 2021 startgerechtigd).

Eenmaal per jaar wordt er een door de DPHC georganiseerde wedstrijd gehouden voor startgerechtigde nakomelingen van de inbetaalde hengsten. Deze nakomelingencompetitie wordt de Futurity genoemd en bestaat uit classes voor paarden t/m 4 jaar, de zogenaamde “Futurity” classes én de “Maturity” classes. Deze zijn voor paarden van 5 en 6 jaar oud.  
Het bijeengebrachte geld in het Futurity fonds (SSA geld en startgeld) wordt, na aftrek van de kosten, uitgekeerd in de Futurity middels een staffel. Hoe meer nakomelingen er in een class meedoen hoe meer prijzengeld er te verdelen valt.